Iedereen die te maken heeft met een verliessituatie is van harte welkom in mijn praktijk.
Een verlies, in welke vorm dan ook, heeft soms een grotere impact op jou dan je in eerste instantie merkt en  kan een negatieve invloed hebben op je dagelijkse bezigheden.

Als je merkt dat je er even niet uitkomt, dat je vastloopt in je gedachten en het verlies je beheerst, dan is individuele begeleiding een mogelijkheid om betekenisvol met je verlies om te gaan.

Bij het betekenis geven aan het verlies kijken we samen naar wat bij jou past.
Wat helpt jou in dit proces? We zoeken naar vormen die jou steun geven.

Je kunt hierbij denken aan een gesprek, maar ook aan muziek, schrijven of andere creatieve werkvormen.

Kinderen, jongeren en volwassenen die een plek zoeken om hun verlies te integreren in hun dagelijks bestaan en het draagbaar te maken zijn welkom. 

In de begeleiding staat het bewust worden van het verlies, de veelheid van gevoelens, het leven met de herinnering en het verder leven met het gemis centraal. *
Tijdens het intakegesprek kijken we samen waar de accenten in de begeleiding komen te liggen. Zo stel ik samen met jou het begeleidingsplan op. Je kunt zelf inbrengen wat je belangrijk vindt en wat je aan de orde wilt laten komen.
Het aantal begeleidingsmomenten is afhankelijk van jouw behoefte. We maken daar tijdens de intake afspraken over en stellen dat bij als dat nodig blijkt te zijn.


* bron: Fiddelaers- Jaspers, R. (2005) Jong verlies. Kampen: Ten Have.

Categorieën: Verliesbegeleiding